Manifestatie Lang Leve…!

In 1947 heeft Herman Moerkerk dit affiche gemaakt voor het volksspel “Bosch Marieke”, dat zich afspeelde in de Schilderstraat en dat door mijn vader werd geschreven. Het schilderij hing vroeger bij ons thuis.  Ik herken meteen de karakteristieke gevel met de lantaarn. Mooi om deze plek na zoveel jaren nog in de stad  terug te kunnen vinden.

Vandaag was ik dus in de  Schilderstraat, een heel oud
straatje in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch.
In het gebouw van de ‘Bank van Leening’ waar tegenwoordig ‘Bij Katrien’ is gehuisvest, werd de “Manifestatie Lang Leve…!” gehouden.

Drieëntwintig gemeenten, waaronder  ’s-Hertogenbosch, hebben initiatieven op het gebied van  ouderen en cultuurparticipatie ingediend bij het BNG  Cultuurfonds.
Een jury  bezoekt al deze steden,  beoordeelt welk initiatief het beste is en beloond zal worden  met een prijs van € 20.000,– . Vandaag werd ’s-Hertogenbosch beoordeeld. Met een  divers aanbod van activiteiten, interactieve dans, muzikale optredens en nog veel meer, werd een kijkje gegeven in de tal van mogelijkheden die er zijn of gaan komen.

Vanuit “Dichter op de Koffie” was plaats voor
een kleine expositie van gedichten die het afgelopen
seizoen tijdens twee cursussen onder leiding van
Gretha Goettsch zijn gemaakt.
Een van mijn gedichten had ook een plekje gekregen. Zo leuk!
Voor oktober 2019 heeft “Dichter op de Koffie” weer een nieuwe cursus gepland.

Ook de amateurschilders van het Bossche Palet waren vertegenwoordigd. Na een zeer geslaagde Buitenschilderdag kreeg ik de smaak te pakken en heb ik me aangemeld en start ik na de zomervakantie met lessen bij hen. Weer een nieuwe uitdaging erbij.

Hoewel ik niet alles heb kunnen zien, was het een interessant gebeuren en ik heb weer wat nieuwe  ideeën opgedaan voor dingen die ik het komende seizoen kan gaan doen.
Het is nog even afwachten of  ’s-Hertogenbosch in de prijzen valt. Het is in ieder geval leuk om in een stad te wonen die een laagdrempelig cultureel aanbod  voor mijn leeftijdscategorie heeft.

2 antwoorden op “Manifestatie Lang Leve…!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *