Tuin De Dwerg in Drunen

Met een twaalftal mensen van NAH-groep Ontmoeten Heusden was ik bij een leuke bijeenkomst in een bijzondere tuin in Drunen.

Corrie en Paul Giesbers hebben samen hun creatieve ideeën tien jaar geleden  in deze tuin vorm kunnen geven.
Tijdens de koffie gaven ze uitleg over de bouw van hun huis en het ontstaan van de tuin op oude familiegrond, ongeveer zo’n tien jaar geleden.
De tuin is verdeeld in verschillende ruimtes, elk met prachtig bij elkaar passende kleuren en een variëteit aan bladvormen en bloemen.

 

 

 

 

 

Het is een lange smalle tuin. Door de verschillende ruimtes, kun je niet in een keer de hele tuin overzien en daardoor lijkt hij veel groter. Je loopt over een heerlijk prachtig zacht grastapijt dat tussen de perken door slingert en waar je je voeten in voelt verdwijnen.  Ik vraag me af hoe ze het zo mooi groen weten te houden.

Elke ruimte lijkt zijn eigen geur te hebben. Geluid van kakelende kippen. Je waant je in een heel andere wereld en wat is het hier heerlijk toeven.
In stijl is een schuurtje voor de gereedschappen gebouwd, een glazen planten kas, een buitenkeuken helemaal in stijl passend bij de rest, een overkapping waar je lekker een kop koffie kunt drinken.
Eigenlijk kom ik ogen te kort. Zoveel kleuren, zoveel soorten planten, bloemen, struiken en bomen, met zorg bij elkaar gezet.

Veel doet me denken aan planten die ik zelf in een van mijn vele tuinen heb gehad. Dat is verleden tijd en nu probeer ik op mijn balkon een mini-tuin te realiseren. Hier vind ik mooie combinaties van planten die ik misschien wel kan toepassen, want naast eenjarige bloeiers heb ik ook vaste planten en struiken op mijn balkon.

    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *