Technisch hoogstandje

Als senior word je tegenwoordig voorzien van allerlei handige snufjes en technische dingetjes om het leven wat makkelijker te maken. Zeker nu er van elke oudere verwacht wordt dat hij of zij langer thuis blijft wonen. Persoonsalarmering is zo’n technisch snufje,
Nou zijn er mensen in mijn omgeving die persoonsalarmering wel handig voor mij vinden, zeker met de “Ellen-acties” die ik af en toe uithaal. Een jonge kat in huis helpt ook goed mee aan dergelijke acties. Tussen mijn benen door schieten of voor mijn voeten gaan lopen, is vragen om problemen.

Kortgeleden belde er iemand aan om voorlichting over een fantastisch systeem te geven. Dan krijg ik al de kriebels. Ik heb een hekel aan verkoop aan de deur omdat me vaak iets wordt aangesmeerd waar ik niet op zit te wachten. Meestal kap ik ze kort en bondig met ‘geen interesse’ af. De tijden van schoen tussen de deur zijn gelukkig voorbij. Maar deze keer had ik haast, ik moest  naar een afspraak en stuurde verkoper nog lomper weg dan ik anders deed. Ze beloofde later nog een keer langs te komen. Nooit meer gezien.

Gisteren was ik op koffievisite. Toen ik aanbelde zag ik een sticker met info persoonsalarmering naast de voordeur. Die had ik nog niet eerder gezien en vroeg, toen we aan de koffie zaten, van welk bedrijf het was. Mappen werden er bij gehaald terwijl mijn koffiemaatje ondertussen uitlegde hoe het werkte.
Ze had er eentje met een hanger, maar dat koord vond ze niks, dus ze had het hangertje met een veiligheidsspeld aan haar bh vast gemaakt. Dat beviel haar prima…
tot ze een zware mannenstem hoorde “Goedemorgen mevrouw, Wat kan ik voor u doen?” Ze schrok zich rot, totdat het tot haar doordrong dat het de centrale van het alarm was. “Beginnen daar mijn tieten tegen me te praten, en dan bent u het maar.” flapte ze er uit.

Ik verslikte me zo wat in de koffie en samen proestten we het uit van het lachen. Wat bleek? Toen ze tegen de stoel leunde en het hangertje tussen arm en borst werd geklemd, had ze daarmee per ongeluk de alarmknop geactiveerd.

Technisch vernuft…
je zou een hartverzakking krijgen!

 

 

8 antwoorden op “Technisch hoogstandje”

  1. Het leukste gedeelte valt een beetje weg na die lange intro. Kijk maar of je niet met die koffievisite begint met het hilarische stukje………….

  2. ..maar goed dat zo’n persoonsalarm geen ingebouwde camera heeft. Bij alarm zou de centralist eerst even rustig rondkijken waar ie mee was doorverbonden voor zich te melden. 🤭

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *