Klusjes

Ik krijg dubbelglas in de woonkamer. Het is een grote ruit en dat verschil ga ik zeker ga merken.
Om de klus geklaard te krijgen moet mijn balkon leeggemaakt worden. Dat is wel een dingetje, want er staat het een en ander aan klimplanten. De clematissen heb ik vorige week al onthoofd om te voorkomen dat zich al helemaal in het hekwerk nestelen en verder uitlopen. Want het gaat hard op het balkon. De  geraniums bloeien weer, de Oost-Indische kers is gewoon door blijven groeien, terwijl hij anders al lang zijn kopjes had laten hangen en was afgestorven. De clematissen zitten vol met jonge scheuten en ook de komkommers, de peterselie, de tijm en de knoflook groeien er lustig op los. Ik blijf hopen dat er geen flinke vorst meer komt, want dan blijft er weinig van al die jonge spruiten over.

De  ruit heb ik al weken niet meer gewassen. Zonde om een schone ruit eruit te laten slopen, toch? Geen idee nog wat voor een rommel het allemaal gaat geven.
De hulptroepen heb ik al ingeschakeld.  Mijn kleinzoon van zeven is sterk en dol op klusjes waar hij wat geld mee kan verdienen. Voor € 0,50  helpt hij al als een beste. Om het extra aantrekkelijk te maken heb ik hem verteld dat alle plantenbakken (een stuk of twaalf) van het balkon moeten en dan op een “hondje” naar binnen gereden moeten worden. Dat is iets wat hij met het grootste plezier gaat doen. Door de kamer scheuren met een volgeladen hondje. Hoera, wat een pret. Ik krijg nog een stel adviezen van hem hoe ik het beste kan aanpakken.  Een creatieve geest met inzicht in klussen.
Mijn fiets heeft ook een poetsbeurt nodig. Die is lekker stoffig geworden van al de fietstochtjes de laatste tijd. Ook een mooi klusje om dat samen met hem te doen. Iets minder pret dan met de bakken, maar hij doet omi graag een plezier. En vlak de invloed van de te verdienen centjes niet uit. Hij is alweer aan het bedenken welk Legopakket hij er mee kan kopen. De draken en ninja’s vliegen voorbij.

Ik vertel hem dat ik er een verhaaltje over schrijf op mijn blog waarop hij enthousiast reageert met  “Hoera, omi, ik word beroemd, ik sta op internet. Met mijn mooie krullen”.  Dat hij die krullen vorig jaar nog vervloekte, is hij allang vergeten. Hij laat zich nu alle complimentjes over zijn mooie krullen en vooral de bijzondere kleur lekker aanleunen. Desgevraagd  mogen de bewonderaars ook zijn krullen even “voelen”, iets wat hij zich stralend laat welgevallen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *